Ιστορίες Επιτυχίας

Άρτεμις ΚολτσίδαΈχοντας πλέον την απόσταση που απαιτείται ώστε να κρίνω με νηφαλιότητα τον διετή «πυρετό» των Πανελληνίων –χωρίς να ξεχνώ τις δυσκολίες- αναλογίζομαι τα εφόδια που μου παρείχε το Πρότυπο Κέντρο Φιλολογικών Μαθημάτων Ρένα Κουτροζή.
Η στήριξη που προσέφερε στους μαθητές , σε πολλαπλά επίπεδα, ήταν καθοριστικής σημασίας. Το πρόγραμμα των παραδόσεων ήταν άρτια οργανωμένο και παρ’ όλα αυτά ευέλικτο, διευκολύνοντας ιδιαίτερα τα παιδιά που είχαμε και ειδικά μαθήματα.

Οι ώρες των μαθημάτων ήταν επαρκείς και οι ημερομηνίες των διαγωνισμάτων ανακοινωμένες από νωρίς ώστε να μεθοδεύουμε αναλόγως το διάβασμα. Κάθε διαγώνισμα προσέθετε μια νέα γνώση και ανακεφαλαίωνε τις παλαιότερες, έχοντάς μας πάντα σε εγρήγορση και χωρίς να χρειαστεί κάποια εξαντλητική, μεγάλη και ίσως άσκοπη επανάληψη.

Το υποστηρικτικό υλικό που μας παρείχε δεν αποτελούσε απλά ένα βοήθημα του εμπορίου, αλλά απόσταγμα πολυετούς πείρας και προσωπικής δουλειάς, η οποία συνεχώς ανανεώνεται με βάση τις ανάγκες του μαθητή και τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Ενώ οι σημειώσεις ήταν πολλές και με ποικίλους τρόπους οργανωμένες, ώστε όλοι να εντοπίσουν εκείνες που τους ταιριάζουν, ποτέ το μέγεθος δεν ήταν υπερβολικό σε βαθμό που να μη μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα ήταν ιδανικός καθώς μπορούσε να επιτευχθεί τόσο εποικοδομητικός διάλογος όσο και ατομική βελτίωση και επίλυση προβλημάτων του εκάστοτε μαθητή. Άλλωστε η κα Ρένα ήταν πάντα πρόθυμη μετά το πέρας των μαθημάτων να αφιερώσει επιπλέον χρόνο σε όποιον το επιθυμούσε και το είχε ανάγκη.
Το μάθημα της Έκθεσης, βλέπω πια ξεκάθαρα, δεν αφορά στο διάσημο τρίωρο διαγώνισμα, αλλά στην ικανότητα του ανθρώπου να αναπτύσσει ανεξάρτητη άποψη και να είναι σε θέση να την υποστηρίζει μέσω του γραπτού λόγου. Το φιλολογικό κέντρο Ρ. Κουτροζή αναδεικνύει αυτή την ικανότητα και επιτυγχάνει την αυθεντικότητα –η οποία αποτελεί κλειδί επιτυχίας τόσο στις Πανελλήνιες όσο και στη ζωή.

Άρτεμις Κολτσίδα, 21.100 μόρια
τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

artemis koltsida doc

artemis koltsida doc

Δείτε Επίσης...

Επισκέπτες Ιστοσελίδας

Σύνολο2757313

Συνδεδεμένοι τώρα

2
Επισκέπτες

15 Ιουλίου 2024